Omgeving

Natuurgebieden

Het Groene Woud

Het Groene Woud bestaat uit een dekzandgebied waar van noord naar zuid de beekdalen van de Dommel, de Beerze, de Reusel en een deel van de Aa doorheen lopen. Meerdere natuurgebieden vormen samen de natuurkern van Het Groene Woud. In ieder gebied zijn bijzondere dingen te ontdekken en te ondernemen!

Dal van de Beerze

Fraaie wandelroute langs de beek de Beerze, over de overstromingsvlakte heen en terug naar de Spoordonkse Watermolen.

Dommeldal. 

Het Dommeldal ligt tussen de bebouwde kom van Boxtel en Sint-Oedenrode.

De Scheeken

De Scheeken is een door mensen gemaakt landschap bij Boskant tussen Liempde en Sint-Oedenrode. De populier is hier erg populair. 

Mortelen

De Mortelen liggen tussen Boxtel, Sint-Oedenrode, Best en Oirschot. Het is een land- schapsreservaat met een kleinschalige afwisseling van bos, akkers, weilanden en houtwallen.

Kampina

De Kampina is Brabant zoals het ooit was. Je vindt hier nog natte heide met vennen, geurende gagelstruwelen, beemden, loofbossen en blauwgraslanden.

Oisterwijkse Vennen

Vlakbij Oisterwijk vind je de Oisterwijkse Bossen en Vennen, een afwisselend bosgebied  met sfeervolle vennen en verscholen heideveldjes. Heerlijk om doorheen te wandelen.

Loonse en Drunense Duinen.

In de Loonse en Drunense Duinen vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. 

Dommeldal

De Dommel stroomt vanuit België bij het dorp Borkel en Schaft ons land binnen. De beek voert je dwars door de verschillende landschappen van het Dommeldal. Ontdek overblijf- selen uit vervlogen tijden. Zoals de Venbergse watermolen in Valkenswaard, de Volmolen in Riethoven, de vloeiweiden van De Plateaux en de visvijvers bij de Liskes in Bergeijk.

Oirschotse Heide

De Oirschotse Heide is een groot heide- en stuifzandgebied, dat gedeeltelijk is begroeid met grove dennen.