Dagje er op uit

Dagje er op uit

Actief

Het uitgestrekte gebied van Het Groene Woud biedt vele mogelijkheden voor een dagje weg. Het is een rustig en groen gebied en de variatie aan natuur, landschap en cultuur is groot. Heerlijk om erop uit te trekken met het hele gezin, met de familie, alleen of met z’n tweeën. Ga wandelen, fietsen, skaten, paardrijden, ballonvaren of kanoën. Iedere keer is er weer iets nieuws te ontdekken in Het Groene Woud.

Lees hier meer over Het Groene Woud 

 

Direct in de buurt:

 

Culinair

De lekkerste producten komen uit Het Groene Woud! Ze zijn niet alleen bekend, maar ook zeer gewild. Laat je verleiden door de lekkerste Brabantse producten. Nieuwsgierig? Bezoek één van de vele eetgelegenheden. Kun jij de verleiding weerstaan? Lees hier meer over Culainair genieten in Het Groene Woud 

 

Onze plaatselijke horeca-ondernemers: 

 

Cultuur

Het Groene Woud is rijk aan cultuurhistorie. Wist je dat in de verschillende kernen nog veel kerken, kapellen, kloosters, boerderijen, torens, molens en bakhuisjes te vinden zijn? Ontdek de cultuur van Het Groene Woud door een bezoek aan een historisch erfgoed, musea of bezienswaardigheid. Tip: Ontdek de invloeden van de Romeinen in Het Groene Woud, de sporen zijn nog op vele plaatsen terug te vinden.

Lees hier meer over de musea en galeries van Het Groene Woud

 

 

Kinderen

Speciaal voor kinderen zijn er in Het Groene Woud heel veel avonturen te beleven! Je kunt er klauteren, spelen, fietsen, wandelen, een speurtocht houden en bijzondere dieren en planten ontdekken, hutten bouwen én van de lekkere streekproducten proeven. Is het wat minder lekker weer? Dan zijn er binnen ook genoeg activiteiten te ondernemen! Ontdek levensechte dinosaurussen in het Oertijdmuseum of maak een ritje in de spannendste attracties van DippieDoe.

Lees hier meer over kinderactiviteiten in Het Groene Woud 

 

 

Het bekijken waard

In Het Groene Woud is van alles te zien én te beleven. Haal een frisse neus tijdens een wandeling en ga op verkenning door de natuur of maak kennis met de verschillende dorpskernen. Bezoek een van de spannende, culturele of kunstzinnige musea of geniet van een van de vele wandel- en fietsroutes. Kom tot rust of zoek de drukte op met het hele gezin! Weet je niet waar je moet beginnen? Geen probleem! Wij hebben alvast de ‘must sees’ op een rijtje gezet zodat je niks mist.